Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Срутиха щаба на Черноморския флот на Русия след украинския удар (СНИМКА)

25 септември 2023, 10:58 часа
Реклама

След украинския удар по щаба на Черноморския флот на Русия през уикенда част от сградата в Севастопол се срути по време на разрушителните работи.

Това съобщи местният "Телеграм" канал "Кримски вятър", като посочи, че жителите на града, намиращ се на окупирания полуостров Крим, дори не са били предупредени за тези дейности.

Още: Въздушна тревога в Крим: Бомбоубежището е заключено (ВИДЕО)

Какво се случи с щаба на Черноморския флот?

На 22 септември Въоръжените сили на Украйна потвърдиха официално, че са осъществили успешна атака срещу щаба на руския Черноморски флот в Севастопол. Руското военно министерство обяви, че била свалена ракета, а също и два дрона, но пак се оплете с информацията. Първо обяви за загинал военнослужещ, а след това той бе определен за „изчезнал“.

Тогава „Кримски вятър“ съобщи, че командващият Черноморския флот на Русия адмирал Виктор Соколов, изглежда, е загинал при нападението. Отделът по стратегически комуникации на украинската армия не потвърди тази информация.

Още: Командващият руския Черноморски флот е убит: Неофициални данни (СНИМКА и ВИДЕО)

Свалена ракета?

Около 10:15 ч. на 25 септември „Телеграм“ каналът съобщи за силна експлозия в Севастопол, позовавайки се на местни жители. Издигнал се е дим край щаба на Черноморския флот. По-късно бе уточнено, че става въпрос за разрушителни дейности.

Има и информация за свалена ракета от страна на руските власти там. В района на булевард „Победа“ обаче има и линейки.

Още: Киев призова украинците да напуснат Крим и да изчакат освобождението на полуострова

Кадри в социалните мрежи показаха и взрив, станал в Белгород, намиращ се близо до украинската граница.

Междувременно бе съобщено, че в окупирания Краснодон, Луганска област, е имало нападения срещу складове за боеприпаси в завода "Юност".

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес