Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Специална украинска операция в Русия": 15 км пробив в Курска област, паникьосват се Z-блогъри

07 август 2024, 13:06 часа • 4433 прочитания

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) успяха за малко повече от денонощие да напреднат с 15 километра на руска територия, в Курска област. Това твърди руският военен блогър и пропагандист Юрий Подоляк, цитиран от друг руски военно-пропаганден телеграм канал в лицето на "Два майора": От "отблъскваме украинската атака" до "чеченците бягат, ВСУ пробиват": Курска област сега (ВИДЕО)

За отбелязване е, че "Два майора" публикува същата информация малко по-рано тази сутрин, но явно за да я подкрепи, препубликува и информацията на Подоляк. Ако това е вярно, за 24 часа украинската армия напредна на 50% от това, което руската постигна от нова година насам в Покровското направление като напредък – 30 километра. Според Юрий Подоляк, ВСУ продължавали да вкарват нови и нови резерви. На този фон, в официалния телеграм на руското военно министерство най-актуалната към момента информация е, че руската армия не допуснала пробив, а украинската изгубила вече 260 войници - интересно кой тогава продължава да се бие в Курска област. В контролираната изцяло от Кремъл руска информационна агенция ТАСС излезе информация, че губернаторът на Курска област Алексей Смирнов лично докладвал на издирвания от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин какво става и че Путин "лично поел контрол", както и че на Курска област щяла да бъде оказана подкрепа "по всички направления":

Междувременно, в руски източници се появи информация, че издирваният от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин е свикал извънредно заседание на Съвета за сигурност на Руската федерация. Председател на този орган е бившият военен руски министър Сергей Шойгу, а зам.-председател е експрезидентът на Русия и експремиер Дмитрий Медведев.

Още: Операция "Курск": Куп критики на експерти какво прави ВСУ (ОБЗОР - ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес