Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След ръкопашни боеве: Украинските бойци освободиха напълно химическия завод във Вовчанск (ВИДЕО)

24 септември 2024, 16:31 часа • 1429 прочитания

Войници от Главно разузнавателно управление на Украйна (ГУР) напълно са прочистили химическия завод във Вовчанск от окопалите се там руски войници. На 24 септември и последната от 30-те сгради на завода вече е под пълен контрол на украинците. Това се съобщава в официалния канал на разузнаването в Telegram.

В 14:40 ч. на 24 септември командирът на специалните части на ГУР докладва на топ разузнавача Кирило Буданов за успешното приключване на операцията. В нея са участвали бойните подразделения "Стугна", "Парагон", РДК, "Юнгер", БДК и "Терор".

Още: "Освобождение по руски": ВИДЕО показва опустошения град Вовчанск

Бойците на ГУР извършиха систематично прочистване на сградите на завода, постоянно влизайки в контактен и ръкопашен бой с врага в плътно застроени условия, се казва в доклада. "Руснаците превърнаха химическия завод в своя пропагандна "крепост", използвайки в защитата си най-мотивираните и професионални части, сред които имаше дори бойци от 45-та отделна гвардейска бригада на въздушно-десантните войски. Срещу украинците противника хвърляше атакуващи дронове, артилерия, огнехвъргачни системи. Въпреки съпротивата, украинските специални сили унищожиха врага, взеха пленници и прехвърлиха контрола над завода на украинските въоръжени сили."

Още: Около 400 руски войници са в капан в химическия завод във Волчанск, масово се предават (ВИДЕА)

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес