Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Синовете на Путин и Кабаева живеят като принцове от "прогнилия Запад", но в изолация (СНИМКИ)

04 септември 2024, 14:30 часа • 8112 прочитания

Синовете на руския диктатор Владимир Путин (който се издирва от Международния наказателен съд в Хага за системно отвличане на украински деца) и бившата гимнастичка Алина Кабаева живеят в президентски резиденции без публични появи с цел безопасност. Това се казва в разследване на центъра "Досие."

Първият син Иван е роден през 2015 г., а Владимир-младши през 2019 г. Децата се возят на частни самолети и яхти, свързани с Путин, и винаги под засилена охрана.

В изолация

Още: Изхвърлен през прозореца: Как Путин се избави от ухажор на Кабаева, разказа бивш руски депутат (ВИДЕО)

По данни на разследването, Иван и Владимир живеят в резиденциите на Путин, в частност във Валдай и за тях е открит специален учебен център. С децата работят гувернантки, а учителите са избрани с помощта на сайта English Nanny. След началото на войната в Украйна "работодателите" посочват изискване за учители по английски от ЮАР, която се смята за приятелска на Русия страна. Според условията на договора на педагозите е забранено да напускат територията на резиденцията, а в обявата е уточнено, че "семейството живее в изолация."

Обявата за учители. Снимка: Досье

Тайна майка

Педагогическият персонал не общува с родителите на децата директно, а приема разпореждания от помощниците на семейството. Освен това братовчедката на Алина Кабаева Оксана Федина се представя за тяхна майка, когато се налага да общува с бавачките. 

Злато и разкош: Къде живее Алина Кабаева, сочена за любовница на Путин? (СНИМКИ)

Интересите на децата

"Тези съвременни анимационни филми западно производство, там всичко стреля, скача, тича, след половин час те заболява главата от този филм. Как децата ги издържат? Нашите съветски филмчета са със съвсем друго качество: емоционални, с естетическо въздействие и разбира се влияят по съвсем друг начин", казваше Путин през януари 2024 г. Но това не му е помогнало "да спаси" синовете си от западното влияние. Големият му син Иван предпочита филмчетата на Disney и имитира героите им. Децата се виждат с родителите си късно вечер и най-вече по празници: Кремълският "дървен" философ Дугин критикува YouTube и се бори със Сатаната в себе си (ВИДЕО)

И в резиденцията, и по време на пътувания децата и обслужващият ги персонал живеят близо един до друг. Синовете - в главната къща с родителите, а гувернантките и треньорите - в отделни сгради. За различните занятия има отделни сгради, които се намират на пешеходно разстояние една от друга, но тук никой не ходи пеша. Момчетата имат свои коли с лични шофьори, а учителите и прислугата - автомобили. На повечето служители във Валдай е забранено да се придвижват пеша - само с кола. 

Още: Връзката с Кабаева е параван, прикриващ педофилска изцепка на Путин? (ВИДЕА)

Разположение на сградите в резиденция Валдай. Снимка: Досье

Дневен режим

Децата на Путин се откарват при учителите и детегледачите към 8-9 часа сутринта, където заедно закусват. Детегледачките са четири и живеят в региона. Работят 12 часа по две седмици и се сменят с други. След закуската следват занятията по 30-45 мин., после игри. 

Още: Злато и разкош: Къде живее Алина Кабаева, сочена за любовница на Путин? (СНИМКИ)

Пони, зайци и санбернар

Собственост на синовете на Путин са две понита, зайци и санбернар, за които се грижат двама кинолози. Кучето не е служебно и живее в семейството. Сред играчките, с които се забавляват Иван и Владимир, са внушителна колекция Lego и iPad – не само за игри, но и за занятия по видеовръзка. По обяд децата спят, следват други занятия и спорт. След 20 часа шофьорите връщат децата в дома им и почти веднага отиват да спят.

Лични готвачи

Битът на братята напомня за този на баща им. Те имат лични готвачи, които им приготвят отделни ястия. Децата имат свои лични чаши и пият само от тях. До тях винаги стоят охранители - офицери от службите за сигурност от главното подразделение на Федералната служба по охрана. 

Още: Алина Кабаева и децата на Песков в списъка от шестия пакет санкции срещу Русия

Общуване с бащата 

Вечер големият син Иван играе хокей с баща си (за целта има специално построена хокейна площадка). Когато Путин не може да присъства на мача, в отбора влиза някой от обслужващия персонал. Кабаева наблюдава играта зад непрозрачно стъкло.

Без излишни любезности

Педагогическият персонал не общува пряко с родителите на децата, а приема разпореждания от помощниците на семейството. Братовчедката на Алина Кабаева Оксана Федина общува с детегледачите, като поема ролята на майка на момчетата. 

Със свои връстници синовете на Путин общуват по време на празниците, обикновено с деца на родители от близкото обкръжение на Алина Кабаева.

Семейният живот на Путин

През 2013 г. Путин се развежда с първата си съпруга и никога публично не е признавал, че живее с Алина Кабаева. Различни журналистически разследвания са твърдели, че Кабаева е родила първото дете от Путин в Швейцария, а второто в Москва под наблюдението на швейцарски лекар.

През 2022 г. Великобритания въведе санкции срещу Кабаева, която оглавява "Националната медиа група", както и срещу баба ѝ Анна Зацепилина.

Още: ЕС налага санкции и на Алина Кабаева

Путин никога не е говорил публично за дъщерите си от първия брак Мария Воронцова и Катерина Тихонова. Информацията за децата на Путин е с обществено значение, тъй като за издръжката на президентското семейство се харчат държавни средства.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес