Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руснаците удариха офис на швейцарска организация, която разминира Украйна (СНИМКА)

24 юли 2024, 12:43 часа • 2376 прочитания

Руските сили са поразили при последната си ракетна атака по Харковска област офиса на хуманитарна организация, която разминира територията на региона.

"Днес в 5 ч. сутринта руснаците удариха с балистична ракета офиса на Швейцарския фонд за противоминна дейност FSD", съобщи губернаторът Олех Синехубов в Telegram.

Още: Русия атакува дунавско пристанище: Взрив и паднал дрон в Румъния? (ВИДЕО)

Руснаците нападат участници в хуманитарна мисия

В резултат на обстрела са разрушени фасадата и таваните на няколко етажа. Повредени са и шест автомобила, използвани от медиците на швейцарската организация.

Още: Швейцария разследва десетки компании за нарушаване на санкциите срещу Русия

"За съжаление, Харковска област е един от най-замърсените с взривни предмети региони, поради което дейността на подобни организации, както и развитието на сферата на хуманитарното разминиране, са от ключово значение за безопасността на хората и функционирането на частния сектор. Непрекъснато работим за привличането на възможно най-много инициативи и помощи - необходимо е всичко, което би ускорило почистването на територията", заяви Синехубов.

"Руснаците обаче за пореден път показаха истинското си отношение към нашите цивилни граждани, като нападнаха тези, които участват в хуманитарна мисия", посочи той.

Още: Нови санкции: Швейцария спря рекламата в 4 руски медии

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес