Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руски пропагандисти: Уволниха командващия на Руския черноморски флот

15 февруари 2024, 19:49 часа • 4353 прочитания

Командващия Руския черноморски флот адмирал Виктор Соколов е бил заменен. Това пишат руски пропагандни канали в Телеграм, но изглежда повече с надежда, отколкото заради твърди факти. Поредната причина за твърденията е ясна: Украйна потопи руски десантен кораб в Черно море (ВИДЕО)

Начело в писанията е Владимир Романов - той се прочу с репортажите си от източния бряг на река Днепър. Романов твърди, че на мястото на Соколов е назначен вицеадмирал Сергей Пинчук, бивш заместник на Соколов.

Сред разпространяваната информация е и твърдение, че Соколов забранил на руските кораби да се инсталират "нестандартни устройства и други технологични продукти от XXI век". При него загубихме 20% от Черноморския флот, жалват се руските пропагандисти - руският опозиционен канал ASTRA има препратки:

В края на септември, 2023 година имаше информация, че Соколов е загинал след успешния украински ракетен удар по щаба на Руския черноморски флот в Севастопол: Командващият Руския черноморски флот е убит: Неофициални данни (СНИМКА и ВИДЕО). Това в крайна сметка не беше потвърдено.

Украйна налива масло в огъня

"От 13 големи десантни кораба на Руския черноморски флот, 5 остават в строя", каза говорителят на ВМС на Украйна Дмитро Плетенчук.

"Смело можем да кажем, че една трета от корабите на този флот вече не съществуват, други 15 единици са в ремонт, но запазват основното си бойно ядро – носителите на крилати ракети. От тях 2 са унищожени", добави той.

 

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес