Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руска ракета "Искандер" засегна поликлиника в Харков, може да има хора под руините (ВИДЕО)

06 август 2024, 11:58 часа • 1241 прочитания

На 6 август руските сили извършиха поредна ракетна атака срещу Харков - втория по големина град в Украйна, съобщават местните власти.

Според кмета на града Игор Терехов руските военни са нанесли удар по жилищен район в центъра на града, като са предизвикали пожар и са повредили поликлиника. Ранени са петима души, двама от тях са хоспитализирани.

За щетите в медицинско заведение съобщи и губернаторът Олех Синехубов. Възможно е под развалините да има затрупани хора, добави той.

Атака с "Искандер"

По предварителни данни - руските сили са атакували града с балистична ракета "Искандер", написа Синехубов в канала си в Telegram.

Службите за спешна помощ работят на мястото на инцидента. Установяват се възможните щети и жертви.

Нападенията срещу населени места в Харковска област се засилиха, след като през май руските сили започнаха нова трансгранична офанзива в северната част на региона. Тя обаче, малко или много, се проваля. Въпреки че украинските войски спряха настъплението, Русия продължава да държи няколко погранични селища.

Припомняме, че снощи и столицата Киев стана обект на руска ракетна атака: Русия атакува с ракети Киев, вероятно "Кинжал"*.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес