Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Русия повреди сериозно украинска ТЕЦ, атаката рани цивилни (ВИДЕО)

20 юни 2024, 10:49 часа
Реклама

Руските сили са атакували през изминалата нощ една от топлоелектрическите централи на ДТЕК - най-голямата частна енергийна компания в Украйна. Има "сериозно" повредено оборудване, а трима енергетици са били ранени, съобщиха от ДТЕК, но не посочиха къде точно е ТЕЦ-ът.

Още: Русия съсипа ТЕЦ-овете на най-големия частен оператор в Украйна: The Washington Post

Удари по обекти от енергийната инфраструктура, има ранени

Руски дронове атакуваха в ранните часове на 20 юни енергийна инфраструктура във Виницка, Киевска, Днепропетровска и Донецка област на Украйна, съобщи държавният енергиен оператор "Укренерго". В момента на място работят възстановителни екипи, които оценяват щетите, нанесени от руските удари.

Още: Половината мощности за ток в Украйна вече ги няма: Зеленски

Най-малко трима души - мъже на възраст 30, 41 и 63 години - са били ранени през нощта в Днепропетровска област, съобщи областният управител Серхий Лисак. Двама от тях са откарани в болница.

При нападението на Русия в района на Никопол в Днепропетровска област са нанесени щети и на 7 частни жилища, пет склада, автомобили и електропроводи.

През нощта имаше и мощна атака с дронове срещу Русия - отново се разгоряха петролни бази: Огън и щети: Атака срещу руска рафинерия и петролна база, руски дронове и ракети в Украйна (ВИДЕО).

Още: Пак руска петролна база - гори като фен за любимия отбор на Евро 2024 (ВИДЕО)

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес