Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Русия във война с НАТО: Какво трябва на руската армия - говори украински военен експерт

24 януари 2024, 07:53 часа • 7539 прочитания

За да може да атакува военно НАТО, на Русия ѝ трябват повече войници. Такова мнение изрази украинският военен анализатор Александър Коваленко пред украинския канал 24.

Коваленко напомни, че сега в Украйна воюват около 460 000 руски войници, а месечно Русия привлича по 25 000 – 30 000 нови войници, но загубите ѝ на фронта (убити и ранени) са сходни.

"За да подготвят нови военни части (за война с НАТО) им трябват по поне 50 000 – 60 000 новомобилизирани на месец. При пълна задължителна мобилизация руската система ще се разруши – когато беше пикът на частичната мобилизация, се стигна до 100 000 на месец и за малко нещата да се провалят. Отделно, мобилизацията на толкова хора сама по себе си не е достатъчна – за новите войници трябва ново оръжие, оборудване, (тежка) военна техника", обобщи Коваленко.

Bild: НАТО се готви за война с Русия

По-голямата руска опасност за Европа и НАТО

Украинският военен анализатор смята, че в момента Старият континент е по-застрашен от руската хибридна война. Става въпрос за ситуации като тази в Приднестровието: Поставеният от Русия лидер на Приднестровието призова за "повишена военна готовност", за напрежението в Косово, за мигрантския натиск срещу Финландия, който я принуди да затвори границата си с Русия.

Сигнал след сигнал: Путин подготвя почвата за война в Молдова

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес