Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ресторант, посветен на Джорджа Мелони, отвори врати в Албания (ВИДЕО)

27 септември 2024, 15:57 часа • 326 прочитания

На 23 септември в Албания беше открит тематичен ресторант в чест на италианския премиер Джорджа Мелони.

Заведението се намира в морския курорт Шънджин в Северна Албания на около 60 км от столицата Тирана. В него клиентите могат да опитат блюда с морски дарове и рибни деликатеси, а портрети на Мелони ще ги гледат от стените. На една от картините се вижда и как албанският премиер Еди Рама прегръща силно италианската си колежка.

Ресторантът е собственост на предприемача Джерджи Лука, син на известен албански актьор и самият той бивш актьор. Лука разказва, че е кръстил ресторанта си на италианския премиер, защото смята, че Джорджа Мелони е невероятен политик, освен това се надява един ден самата тя да посети заведението му и да опита предлаганите там ястия.

Още: "Намерете някой, който ви гледа така": Интернет коментира имат ли връзка Илон Мъск и Джорджа Мелони (СНИМКИ и ВИДЕА)

Всички портрети на Мелони, окачени по стените на ресторанта, са дело на известния албански художник Хелидон Халити. „Мелони е един много интересен и силен персонаж, въпреки че нейните политически убеждения не са моите политически убеждения“, заяви Халити, цитиран от "Скай Ти Джи 24".

Всички портрети са издържани в ярки тонове и придават приветлива атмосфера на заведението.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес