Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Разкриха подробности за състоянието на сестрата на крал Чарлз

25 юни 2024, 12:50 часа

Сестрата на британския крал Чарлз III - принцеса Ан, частично е загубила паметта си в резултат на мозъчно сътресение, което е получила след инцидент в Гетскомб парк, Западна Англия, съобщи в. „Дейли телеграф“.

Реклама

Какво се знае за инцидента?

Подробности за случилото се край дома й не се разкриват. Според информация на лекарите, цитирани от изданието, естеството на нараняването на единствената дъщеря на кралица Елизабет II (1926-2022) предполага, че то може да е получено по време на яздене на кон. Това се е случило по време на разходка на принцеса Ан край резиденцията й.

ОЩЕ: Принцеса Ан е в болница след инцидент

Според „Дейли телеграф“ 73-годишната сестра на Чарлз Трети не може да си спомни какво точно се е случило. Загубата на паметта вероятно е временна, пише изданието.

Сестрата на монарха остава хоспитализирана в болница „Саутмийд“ в покрайнините на Бристол и се очаква да бъде изписана по-късно тази седмица. 

След като крал Чарлз III и принцеса Кейт бяха диагностицирани с рак по-рано тази година, тя пое по-голяма част от официалните задължения на членовете на кралското семейство. 

Всички събития с нейно участие за тази седмица са отложени.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес