Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Путин смени заплахите с ядрено оръжие с други: Ракети срещу ракети (ВИДЕО)

05 юни 2024, 23:25 часа

Издирваният от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин смени тона по отношение на ядрените заплахи заради войната в Украйна: Путин: В Украйна ще действаме както намерим за добре, независимо какви войски ще изпрати Европа (ВИДЕА)

Реклама

Наравно, а не танто за кукуригу

Сега Путин говори пред представители на информационни агенции главно от руската сфера на влияние и обяви, че след като Запада доставя оръжия като ракети ATACMS, Storm Shadow и SCALP на Украйна, то Руската федерация си запазвала правото да доставя същия клас руски оръжия "с голям обсег за региони по света, от които може да се предприемат удари срещу "чувствителни обекти" на държави, доставящи оръжия на Украйна". Това определено е по-различно от приказките му за използване на ядрено оръжие, както и на негови кукли на конци като Дмитрий Медведев.

Още: Атлантическият съвет се подигра на Путин за ядреното оръжие: Граничи с истерия

Руският диктатор счита, че украинската армия не може самостоятелно да използва оръжия като ракети ATACMS, намеквайки, че всякакви операции с такива ракети имат западно участие. Путин настоява и, че в Украйна има западни инструктори, които понасят загуби, и разкритикува Запада, че се опитва да омаловажава този факт. Въпреки напрежението той отбеляза, че политиката на Италия спрямо Русия е по-сдържана в сравнение с много други страни и там русофобията не преобладава.

ОЩЕ: Денят на предателството: Украйна се лиши от най-силното си оръжие срещу Путин - ядреното

Много интересно се получи и как Путин се запъна какво точно е "денацификация". След известно "ъ-кане" той обясни, че това било забрана да се пропагандира нацизъм. А после продължи, че явно и Украйна това я устройвало, след като "ръководителят ѝ" (отново Путин не посочи името на Володимир Зеленски - стратегия да го делегитимира) парафирал документ, в който това присъствало. Вероятно руският диктатор пак говори за преговорите през 2022 година в Истанбул и извратената му гледна точка как Украйна тогава била подписала договор за мир, но тогавашният британски премиер Борис Джонсън го спрял - припомнете си: Проваленият договор за мир в Украйна: Документираната наглост на Путин

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес