Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Путин намекна, че войната може да продължи 20 години, призова руснаците да се размножават активно

09 юни 2022, 19:57 часа • 11605 прочитания

На четвъртия месец след нахлуването в Украйна руският президент Владимир Путин намекна, че войната може да продължи 20 години и призова руснаците да се размножават. 

"Това, че се налага да се защитаваме, да се борим - това да очевидни неща. Сега бяхме на изложба, посветена на 350-та годишнина на Петър Първи. Почти нищо не се е променило. Ето Петър Първи е водил Северната война 21 години...", каза Путин. 

"Видимо и на нас се пада да връщаме и укрепваме... и ние безусловно ще преуспеем в решението на задачите, които стоят пред нас.", допълни още той, предаде Медуза - Live.

Освен това Путин призова руснаците да се размножават по-активно. 

"Демографията е първата задача. Трябва да имаме повече хора и те да са здрави", каза руският президент. 

Той допълни, че според него в геополитическата борба не всички биха могли да оцелеят.

"Ако страна или група страни не могат да вземат суверени решени, това в известна степен е колония, а колонията няма исторически перспективи. Шансовете да оцелееш в такава жестока геополитическа борба няма. Ние винаги сме имали затворена икономика, когато сами се изрязахме, създадохме т.нар. желязна завеса. Няма да настъпим отново греблото. Нашата икономика ще е отворена. Ако някой се опита да ни ограничи, то той ограничава себе си. На Запад с моето име наричат инфлацията, а ние нямаме нищо общо... Не е възможно да се изгради ограда около Русия", обясни Владимир Путин.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес