Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Проклятието "Курск" застигна Путин 24 години по-късно (ВИДЕО)

08 август 2024, 11:15 часа • 6791 прочитания

Почти 24 години по-късно Курск настигна руския диктатор Владимир Путин. Това е едно от посланията, които се отправят към издирвания от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца Путин.

Трагедията с подводницата "Курск" стана факт през 2000 година - тогава, когато Путин имаше съвсем малък стаж като президент на Русия. Въпреки бързите уверения, че западни държави могат да пратят помощ, Руската федерация не я прие първоначално и се забави достатъчно, за да бъде пропиляно време, в което можеше да бъдат спасени животи.

Изключително добре какво се случва показва запис, на който една от майките на загинал моряк съсипва от критики руската власт при една от срещите, организирани за "ъпдейт" на ситуацията. Именно този епизод, при който се вижда как жената бива упоена от медицинска сестра, за да спре да крещи изключително верни и пълни с укор думи. В различни коментари през годините различни анализатори твърдят, че тогава Путин е осъзнал силата на медиите и е започнал да работи за систематичното им овладяване и пречупване:

А как самият Путин обясняваше трагедията при Лари Кинг - припомнете си (научете):

Курск през 2024 година

След неочаквания пробив на украинската армия в Курска област, в социалните мрежи е пълно с подигравки заради Курска област. Знаково е ВИДЕО, публикувано от говорителя на украинското командване "Юг" Дмитро Плетенчук. То обаче буквално е едно от най-кротките – има такива подигравки, за които СЕМ би санкционирал която и да е медия, ако ги публикува.

Показателно е, че експрезидентът на Руската федерация Дмитрий Медведев пощуря в профила си в Телеграм и поиска Русия да стигне "до Одеса, до Харков, до Днепропетровск, до Николаев, до Киев и след това": Украйна бере първи плодове от операция "Курск" (ОБЗОР - ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес