Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Принуден да подпали колата си от своите, руснак изгори 2 танка и 4 БТР-а (ВИДЕО)

25 септември 2024, 17:44 часа • 1467 прочитания

Руски войник е бил принуден от командира си да подпали личния си автомобил, защото го е ползвал без позволение. Само че това доведе до неочаквани за командването последствия - разказ за случилото се с видеокадри публикува известният телеграм канал "Досье Шпиона".

Детайлите

Според информацията, руският войник е от поделение на 42-ра мотострелкова дивизия. Случката е от Запорожка област, района на Орехов - там беше основното направление от общо 4 на неуспешната украинска контраофанзива от лятото на 2023 година.

Още: В Белгородска област: Танк прегази автомобил, според следователите шофьорът е починал "от разрив на сърцето" (СНИМКИ)

Войникът е бил принуден да опожари личната си кола, защото нямал разрешение от командира си да я ползва. Само че опожаряването става насред полето, където има достатъчно сухи растения т.е. "гориво". Съответно, пожарът излиза извън контрол и обхваща 6 единици руска бронирана техника - 4 бронетранспортьора МТ-ЛБ и 2 танка Т-72.

Източник: Досье Шпиона, ВИДЕО

Руска хитрост с дронове

В социалните мрежи от страна на украински профили се разпространяват видеокадри, показващи опит за нова руска военна хитрост.

За да предотвратят сваляне на руски разузнавателни дронове като "Орлан", руснаците са почнали да рисуват по крилата им емблема с цветовете на украинското знаме. Това обаче не помага - нагледно доказателство под формата на видео:

Още: С 60-годишен танк начело: "Украинската пенсионна реформа" в руската армия (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес