Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Поне една руска ракета порази Киевската ВЕЦ (ВИДЕО)

26 август 2024, 14:14 часа • 1575 прочитания

Две енергийни съоръжения са повредени в Киевска област след масираната руска атака с ракети и дронове, започнала тази сутрин в Украйна. Това съобщи ръководителят на Киевската военновременна администрация Руслан Кравченко в Телеграм.

Кравченко не уточнява кои са повредените съоръжения, но в социалните мрежи вече има видеокадри, показващи попадение в Киевската ВЕЦ. Тя се намира до град Вишгород, Киевска област. Няма данни да е поразена фатално стената на Киевския язовир, от който въпросната ВЕЦ "черпи гориво" - няма и информация ВЕЦ-ът да е унищожен.

Изглежда обаче поне една от ракетите, изстреляни по ВЕЦ-а, пада в язовира без да причини щети. Няма данни да има структурни поражения по стената на Киевския язовир - пробив в нея може да доведе до бедствие, пред което случилото се с Каховка ще е детска приказка:

Още: Болното същество Путин остава вярно на себе си: Зеленски за една от най-големите ракетни атаки за войната (ВИДЕА)

Поражения в Киевска област

Към 12:00 часа вече се знае за трима ранени жители на района. Жена, родена през 1965 г., е откарана в болница с охлузни рани. Пострадала е и жена, родена през 1984 г. с петмесечно дете. Майката е с черепно-мозъчна травма, бебето е паднало от количката при атаката - момиченцето е с рана по бедрото.

22 частни къщи са пострадали от падащи осколки от свалени вражески цели. Една къща е напълно разрушена, друга е значително повредена. Щети има и по автомобили.

Още: Бомбоубежищата в Украйна отново са пълни с хора, жесток режим на тока в цялата страна (ОБЗОР)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес