Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Подоляк: Операции като тези в Курск ще имат положителен ефект за мирни преговори (ВИДЕО)

08 август 2024, 16:26 часа • 2010 прочитания

"Операции като тези в Курска област ще имат положителен ефект върху евентуалните преговори с Русия". Това заяви съветникът на ръководителя на украинската президентска канцелария Михайло Подоляк.

Според него Русия е готова да направи някои компромиси само когато войната не върви по нейния план: "Дали те реагират на нещо друго освен на страх? Не, трябва най-накрая да осъзнаем това. Руската федерация ще възприеме всеки компромис като ваша слабост и готовност да коленичите пред нея. Кога ще могат да седнат на масата за преговори и все пак да успеят да измъкнат нещо, да получат нещо - само ако разберат, че войната не върви по техния сценарий", заяви Подоляк.

Думите му са в унисон с тези на президента Володимир Зеленски, който заяви, че колкото по-голям натиск се оказва върху Русия, толкова по-близо ще бъде мирът.

Кошмарът за руснаците в Курск

Руските сили преживяват истински кошмар в Курска област, където украинците осъществиха трансграничен пробив и напреднаха с поне 10-12 километра за два дни (според геолокализирани кадри). Вече има видеа как руснаци масово се предават пред украинските сили в региона, а Киев вече взема дивидентите от действията си на руска територия: Украйна бере първи плодове от операция "Курск" (ОБЗОР - ВИДЕО).

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес