Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Песков: Русия може да удари Европа, ако САЩ разположат ракети на континента (ВИДЕО)

13 юли 2024, 19:59 часа • 5366 прочитания

Кремъл предупреди, че разполагането на американски ракети в Германия ще превърне европейските столици в мишени за руските ракети.

САЩ винаги са разполагали ракети в Европа, насочени срещу Русия, но Москва има достатъчно капацитет да ги спре, каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков в коментар за журналиста Павел Зарубин, кадри от който бяха публикувани в Telegram.

"Имаме достатъчен капацитет да задържим тези ракети, но потенциалните жертви са столиците на тези държави", каза Песков.

Още: Доклади: Русия неутрализира успешно чрез заглушаване някои от американските оръжия

"Винаги е имало такъв парадокс. САЩ са разполагали различни видове ракети, с различен обсег. И съответно нашата страна е определяла тези европейски точки за цел", заяви Песков.

"Европа се разпада по шевовете. Европа не изживява най-добрия си момент. По един или друг начин повторението на историята (от Студената война - бел.ред.) е неизбежно", каза той.

Припомняме, че на срещата на върха на НАТО Белият дом обяви, че от 2026 г. периодично ще разполага в Германия оръжия с голям обсег, включително крилати ракети "Томахоук", като възпираща мярка.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес