Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Осъдиха Брижит Бардо за обида на ловец

29 юни 2021, 19:57 часа • 1954 прочитания

Съд в Арас, Северна Франция, осъди актрисата Брижит Бардо на глоба от 5000 евро за обида на ръководителя на френската федерация на ловците, съобщава Франс прес.

Бардо ще трябва да плати 1000 евро обезщетение на Вили Шрен за нанесени неимуществени вреди, както и съдебните разноски в размер на 1000 евро.

Наред с това съдът разпореди актрисата да премахне от сайта на организацията си за защита на животните публикуваната там статия с всички обидни изявления за главния ловец на Франция. На сайта също така трябва да се публикува съдебното решение по делото.

Материалът с критики към ловците е публикуван на сайта през октомври 2019 г. В него Брижит Бардо заявява по отношение на всички ловци, че те са "нечовеци, отличаващи се с рядко малодушие", които със своите действия "тероризират животинския свят". Ръководителят на организацията същевременно е представен от актрисата като "класически пример" за подобно отношение към животните, припомня агенцията.

Бардо не присъства на днешното съдебното заседание. В писмо, изпратено до съда, тя казва, че е автор на материала, публикуван на сайта. Актрисата все пак признава, че нейният акт на критика е "донякъде груб". В същото време тя подчертава, че въпросът за смъртта на животните от ръцете на ловците "е една от темите, които силно вълнуват французите".

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес