Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Орбан с нова критика: Европа се самоунищожава, следвайки политиката на САЩ

27 август 2024, 20:35 часа • 1137 прочитания

„Европа се е отказала да защитава собствените си интереси. Единственото, което Европа прави днес, е безусловно да следва продемократичната външна политика на САЩ, дори с цената на самоунищожение“. Това заяви унгарският министър-председател Виктор Орбан, съобщи „Данас“.

Още: Орбан заплашва да праща мигранти директно към Брюксел заради тежки санкции на ЕС

Орбан също така подкрепи кандидатурата на Доналд Тръмп за американски президент. „Настъпва промяна, каквато не е имало от 500 години насам. Това, пред което сме изправени, всъщност е промяна в световния ред“, унгарският премиер, като посочи Китай, Индия, Пакистан и Индонезия като „доминиращи центрове“ в света.

Още: Унгарски закон може да направи украинските бежанци бездомни

Орбан обвини американците, че стоят зад експлозиите, които повредиха газопроводите, изградени за пренос на газ от Русия до Германия през 2022 г. Той ги нарече терористичен акт, извършен под очевидното ръководство на американците, но не подкрепи твърденията си с никакви доказателства.

Още: "Унгария аут от Шенген заради руските визи": Евродепутати молят Фон дер Лайен

Унгарският лидер посети Москва и Пекин като част от „мирна мисия“ с цел да посредничи за постигането на мир в Украйна. Пътуванията му срещнаха неодобрение и критики от страна на европейските лидери, предаде БГНЕС.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес