Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Олексий Данилов: Нека руснаците страдат, да видят какво е война

25 август 2023, 12:39 часа • 6347 прочитания

Секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Олексий Данилов коментира последните удари по руска територия с думите "нека руснаците страдат".

"Трябва да има по-мощен натиск върху руснаците, за да разберат, че носят обща отговорност за всички действия, които се случват днес на територията на Украйна. Войната ще дойде в Русия. И те самите предизвикаха тази война там", подчерта той, цитиран от "Украйна сейчас".

Припомняме, че тази сутрин Руската федерация за пореден път осъмна с взривове. Твърди се, че е била свалена ракета, насочена към военно летище в Калуга, експлозии е имало и в Тула, а рояк от 42 дрона е атакувал окупирания полуостров Крим.

Още: Русия пак не спи: Въздушни атаки в Калуга и Тула, армия от дронове в Крим (ВИДЕО)

Буданов: Движим се към основната цел

Ръководителят на военното разузнаване Кирило Буданов междувременно даде оценка на контраофанзивата. "Вървим по-бавно, отколкото ни се иска, но се движим към целта", коментира той деокупацията на Крим и контранастъплението на Въоръжените сили на Украйна.

"За съжаление, трябва да признаем, че събитията се развиват по-бавно, отколкото би трябвало според всички изчисления. Но ние разполагаме с това, с което разполагаме", отбеляза ръководителят на украинското разузнаване.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес