Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Очистването с огън на руските ракетни системи в Крим продължава: Украинската метла играе

12 юни 2024, 14:02 часа • 24163 прочитания

Потвърдени са попадения при поредните украински атаки срещу цели в Крим, съобщава украинският генщаб. Отново става въпрос за нанасяне на удари по ПВО системи - една С-300 край Белбек (там има руско военно летище) и две С-400 - край Белбек и Севастопол: Русия атакува Киев с ракети и дронове, Украйна удари масирано Крим (ВИДЕО)

"По-конкретно, унищожени са два радарни комплекса за системи С-300 и С-400. Относно третия радар и какви щети са му нанесени, информацията се изяснява. Отделно, има вторични взривове заради избухнали боеприпаси в районите на разполагане на оборудването от руските ПВО системи", казва украинският генщаб.

Междуврменно, излязоха сателитни снимки от украински удар на 10 юни при Рубиновка, в района на Джанкой. Там отново е поразен радар - 48Ya6-K1 Podlet, за система С-400. И тази нощ, и на 10 юни изглежда основно са използвани американски ракети ATACMS.

Още: Украйна чисти руска ПВО в Крим - С-300, С-400 и радари, има и руски данни

Украйна: Все по-голям кошмар за руснаците

В социалните мрежи и най-вече в Телеграм продължават да излизат видеоклипове, показващи ужаса на войната в Украйна и то за руските войници. Поредни два примера на вниманието на читателите.

В първия случай - руски войник говори пред камера и обяснява как повече не издържа и възнамерява да се предаде на украинците. Той уточнява и защо - от 3 дни не е ял и пил нищо, командирът му е с него и е ранен, назад са останали ранени и мъртви другари. "Краката ми не искат да се движат - искам да живея, ще се предадем. Ако видите това, не си помисляйте да подпишете договори за служба (с руското военно министерство, в руската армия)":

Вторият случай - руски войник, останал без крака, моли за помощ. Според информацията, той е бил част от отрядите "Щурм Z". Войникът моли за помощ не за себе си, а за двама свои другари - защото никой не се грижи за такива "герои от "специалната военна операция" (гнусното име, дадено на войната в Украйна от режима на издирвания от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин):

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес