Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Няколко часа над пропастта: Британка едва не загина докато разпръсквала праха на баща си

05 февруари 2024, 11:05 часа • 1049 прочитания

В Уелс 32-годишна британка едва не намери смъртта си в една от най-високите местни планини докато се опитвала да разпръсне праха на баща си. Кити Гарисън, която била опитен алпинист, решила да се сбогува емоционално с баща си близо до връх Трифан, но докато разпръсквала праха от урната, се подхлъзнала и по чудо се задържала на малка издатина.

"Кракът ми се подхлъзна на камъче и се приземих на малка издатина. Ако това бе станало от грешната страна, щях да излетя направо в пропастта и не съм сигурна, че днес щях да съм тук", разказва тя.

Наложило се тя да балансира в продължение на няколко часа докато спасители я открили с GPS и изпратили на помощ хеликоптер, съобщи The Guardian

Още: Семейство оцеля по чудо, колата им паднала от 4 метра в дере в Лютидол

"Преминаваш от надежда към страх, че никой няма да те намери. Времето минаваше, треперех от студ, бях мокра и не можех да помръдна нито един мускул, краката ми трепереха от умора", спомня си жената.

Спасяването отнело седем часа, а в акцията участвали 12 планински спасители.

Поради неравния терен и скоростта на вятъра, хеликоптерът не успял да се доближи до Кити Гарисън затова се наложило той да остави спасителите на по-голяма височина и оттам те да слязат до местоположението на жената.

Десетки загинали след падане на автобус в пропаст в Мексико

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес