Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ние не умеем да живеем без война: Цялата руска история, обяснена от руснак (ВИДЕО)

29 септември 2023, 16:08 часа • 17133 прочитания

Какво ни пречи да живеем по-добре без война? Ами ние просто не умеем, казва с горчивина и самоирония руснак.

Ето неговото кратко обяснение за цялата руска история: 

"Цялата история на Русия се състои от три етапа - подготовка за война, самата война и възстановяването след война. След възстановяването какво правим? Правилно, готвим се за нова война.

Повярвайте, цялата ни история се състои само от това. Въпросът е само в продължителността на всеки етап.

Освен това ние не можем да позволим на съседите ни да живеят по-добре. Та ние сме империя! Ние сме длъжни да сме нааааай-готините в цялата околност! Който живее по-добре от нас ни е враг!

Кога, например, Америка не ни е била враг? Само когато Русия потъна в пълна нищета и трябваше за малко да ни позахранят. Е, тогава Америка за крааатичък период от време престана да ни бъде враг. А после пак ни стана враг! Защо? Защото там живеят по-добре от нас!"

ОЩЕ: Близък до Путин: Да взривим ядрена бомба в Арктика и САЩ ще станат по-сговорчиви

Украйна се развиваше - значи ни е враг!

"Какъв е проблемът с Украйна? Те се развиваха! През 2014 г. минималното възнаграждение в Украйна бе по-ниско отколкото в Русия - логично, там имаше война, проблеми. Но през 2017 г. минималната работна заплата в Украйна догони тази в Русия, а през 2020 г. я изпревари. Преди войната минималната заплата в Украйна бе по-ниска от тази в Русия, но пък цените там бяха с една четвърт по-ниски. Родителите на жена ми пътуваха от Шебекино (град в Русия - бел.ред.) в Харков на шопинг. Ама как можем да позволим подобно нещо?!

Така че какво ни пречи да живеем по-добре без война? Пречи ни това, че сме империя. Ние съществуваме само докато подтискаме другите. Това е суровата действителност. Нашият хляб е страданието на другите.

Ние подтискаме дори собствените си региони - просто сравнете как живеят в Москва и как, например, в Бурятия. Разликата е 200 години. 

ОЩЕ: Печал по руска телевизия: Скоро в Черно море няма да остане място, където да се скрие руски кораб! (ВИДЕО)

Русия ще бъде прекрасно място за живот едва когато се раздели на национални държави. Когато тя спре да се управлява от безумен цар в бункера. Но докато решенията се вземат от царя в Москва войните ще са постоянни. И проблемите също."

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес