Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Не само в Киев: Жертви и ранени в родния град на Зеленски и в Донецка област (ВИДЕО)

08 юли 2024, 12:23 часа • 1503 прочитания

Руският ракетен удар, поразил детска болница в Киев, е поредното доказателство за зверствата, извършвани от режима на диктатора Владимир Путин в Украйна.

Още: Втора вълна руски ракети по Украйна: Удар по детска болница в Киев (ВИДЕО)*

В Кривой Рог - родния град на президента Володимир Зеленски, намиращ се в Днепропетровска област - също имаше атака с ракети от страна на Москва и там щетите също са големи. Най-малко 10 души са загинали, а поне 31 са ранени, съобщи ръководителят на местната военна администрация Олександър Вилкул.

Масираната атака е довела до няколко попадения, включително върху административна сграда на промишленото предприятие, пише Вилкул.

"Ликвидирането на последствията продължава. Загинали са 10 души, 31 ранени вече са в болница, като състоянието на 10 от тях е тежко. Работят всички спешни, комунални и медицински звена", добави той.

Жертви и при удар в Покровка

Трима души са загинали в резултат на обстрела на Покровка, съобщиха същевременно от Донецката областна военна администрация. Според властите в Донецка област нападението е било срещу предприятие, чието име ведомството не съобщава.

Междувременно броят на загиналите в Киев се увеличи до 7 души.

Още: Западната военна помощ за Украйна идва ударно въпреки политическите промени (ВИДЕО)

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес