Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Не можем да се отбраняваме: Говорителят на Таврийското направление откровено за положението при Кринки

26 юли 2024, 17:30 часа • 2609 прочитания

Позициите на украинската армия в село Кринки в Херсонска област са унищожени до основи, там вече няма никаква възможност за отбрана. Това каза говорителят на Таврийското направление Дмитро Лиховий, пояснявайки каква е реалната ситуация с боевете около селото. В Таврийското направление влизат Авдеевка и Запорожка област.

Украинските военни продължават да изпълняват бойни задачи край село Кринки и на островите в този район, но самото село е изравнено със земята, там буквално няма за какво да се задържат защитниците, поясни той в коментар за изданието "Крим. Реалии".  

"Взето е предвид обстоятелството, че позициите на украинските сили в село Кринки са унищожени до основи, в резултат на интензивния, продължителен вражески обстрел и въздушните удари. Самото село е почти напълно унищожено. За да поддържат отбраната, защитниците няма как да се захванат за каквито и да било укрепления и затова в бъдеще украинските бранители ще преминат на други специфични позиции и предмостия, а също и на източния бряг на Днепър", каза Лиховий.

Още: Майк Помпео: Тръмп може да одобри ленд-лийз за 500 млрд. долара за Украйна

Договор с Дявола

Междувременно съветникът в канцеларията на президента на Украйна Зеленски - Михайло Подоляк, в интервю за Асошиейтед прес, заяви, че много страни партньори на Украйна в момента говорят за възможността за преговори с Русия, но че това единствено ще даде възможност на диктатора Путин да спечели време, за да укрепи армията си и да започне нова, още по-кървава глава от войната си срещу Украйна.

"Ако искате да подпишете договор с Дявола, който след това ще ви завлече в Ада, давайте", отговори той на въпрос какви са перспективите за мирно споразумение с Москва.

Още: ЕС изпрати на Украйна 1,5 млрд. евро, извлечени от парите на Путин

Още: Счетоводна грешка носи още 2 млрд. долара от САЩ за украинската армия (СНИМКИ)

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес