Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Напрежение в Скопие: Показно убийство скара политиците (ВИДЕО)

21 август 2024, 10:36 часа • 2124 прочитания

Убиха бизнесмен в центъра на Скопие и това стана повод за политически престрелки между македонските политици, научаваме от публикации в македонската Телма.

Подробности за убийството

Убийството е станало вчера в късния следобяд на паркинга при търговски център "Мавровка". Събитието, сравнявано със сцена от криминален трилър, се е случило само на метри от зорките погледи на очевидци и медийни екипи.

По неофициална засега информация простреляният е бизнесмен с инициали В.Е. Занимавал се е с продажба на бижута на летище Скопие и с водопроводни материали.

Заради случая центърът на Скопие беше под полицейска обсада, над него прелитаха хеликоптери. Заловени са двама замесени в кървавия акт, третият се издирва, като от МВР казват, че знаят и неговата самоличност. ОЩЕ: САЩ държат под око ситуацията в Северна Македония: Задава ли се етнически конфликт?

Поредна стрелба в Скопие

Това е втората стрелба за денонощие в македонската столицата. В понеделник малко преди 21:00 часа, полицията в Скопие съобщи, че на булевард "Александър Македонски" е стреляно от движещ се пътнически автомобил по автомобил "Пасат" с австрийски номера. При стрелбата един човек е ранен и е откаран в болница. Засега обаче няма данни двата случая да са свързани.

В неделя вечерта пък взривно устройство бе хвърлено в склад за строителни материали в село Визбегово, Северна Македония.ОЩЕ: Взрив в склад за строителни материали в Северна Македония

Политическите престрелки след убийството

Депутатът и бивш министър на отбраната Славянка Петровска написа в профила си във Фейсбук, че премиерът Мицкоски стои зад стрелбите в Скопие и ги одобрява.

"Ново убийство, нова конфронтация. Докато Мицковски прави снимки и се усмихва, стрелба и тълпа на всяка крачка. Мицковски лично застава и одобрява тези мафиотски разстрели", смята Петровска.

Мицкоски не остави обвиненията без отговор, като отбеляза, че не за първи път Петровска атакува него и семейството ми по такъв коварен начин, с много лъжи и измислици.

"За съжаление тя ме обвини чудовищно, но това оставям на нейната чест и съвест. Не бих искал да навлизам в дълбочината на мисълта й, когато създаде и публикува този пост“, каза Мицкоски, отговаряйки на журналистически въпрос в правителството. Той обаче се закани да заведе дело срещу нея. ОЩЕ: По заръка на Мицкоски: Сръбски полицаи патрулират в Охрид

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес