Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Над 4 милиона са вече потвърдените случаи на коронавирус във Франция

12 март 2021, 22:45 часа

Потвърдените случаи на коронавирус във Франция вече са над 4 милиона, предаде Ройтерс. Днес здравното министерство съобщи за 25 229 новозаразени, с които общият брой на потвърдените инфекции от началото на епидемията стана 4,01 милиона. По този показател Франция е на шесто място в света, малко след Великобритания, която е с над 4,24 милиона заразени.

Реклама

Броят на болните, настанени в интензивни отделения, се е увеличил днес с 41 до 4033 души и за първи път от 26 ноември, в края на втория локдаун, е надхвърлил 4000. От началото на пандемията във Франция в болници и домове за възрастни хора са починали най-малко 90 095 души.

Днес Франция одобри за използване еднодозовата ваксината на Янсен, подразделение на американската компания Джонсън и Джонсън. Тя стана четвъртата ваксина, разрешена за употреба в страната, след тези на Пфайзер/Бионтех, Модерна и АстраЗенека. За разлика от някои европейски страни, които временно спряха поставянето на ваксини на АстраЗенека заради съмнения, че може би предизвиква тромбози, Франция каза, че ще продължи да използва ваксината на британско-шведската компания. На този етап ползите от ваксинирането са по-големи от рисковете, заяви по този повод здравният министър Оливие Веран, цитиран от Асошиейтед прес

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес