Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Любомир Кючуков: НАТО и ЕС са резервирани за плана на Зеленски за победа на Украйна

18 октомври 2024, 08:42 часа • 1050 прочитания

Има доста резервирана позиция на Европейския съюз и НАТО спрямо плана на Володимир Зеленски за победа на Украйна във войната с Русия. Това заяви бившият заместник-външен министър и дипломат Любомир Кючуков пред БНТ.

Още: Европа и НАТО вече са взели мерки при победа на Тръмп: Говори Любомир Кючуков

По думите му изненадата е не в самия план, а в достатъчно нетипичната публична рекация за отговорни фактори в НАТО и Европейския съюз. Генералният секретар на НАТО не би могъл да каже, че не е съгласен с НАТО - Украйна може да бъде както 33-та страна членка, но и би могло да бъде и друга държава, коментира Кючуков.

Той добави, че ако има съгласие между САЩ, Русия и НАТО, то е стремежът да се избегне възможност за използване на ядрено оръжие и да не се влиза в директен конфликт между Русия и САЩ.

За убийството на един от лидерите на „Хамас“ Яхия Синвар, Кючуков посочи, че убийството или смъртта на всеки палестински лидер води до замяната му с нов и най-често по-радикален.

Според Кючуков възмездието не е решение на проблема и войната в Израел. Дори утре войната да спре и в Ивицата Газа, и в Южен Ливан, тя отново ще се повтори след десетина години.

Още: Любомир Кючуков: Случващото се в Ливан няма да реши основният проблем – палестинският

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес