Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Любимата резиденция на Путин в Сочи е срината, диктаторът се страхува да лети дотам (ВИДЕО)

07 октомври 2024, 16:21 часа • 1645 прочитания

По случай 72-ия рожден ден на диктатора Владимир Путин от руския канал "Проект. Подробности" разказват как в последно време му се е наложило да промени някои свои навици, включително да се откаже от посещенията си в любимата си в миналото официална лятна резиденция "Бочаров ручей" в Сочи, на окупирания Крим.

От специалния репортаж става ясно, че Путин не само вече не почива там, тъй като се страхува да лети на юг към окупираните украински територии, но дори е наредил основната сграда от имението да бъде съборена. Събарянето е започнало през февруари 2024 г. и в момента на нейно място зее огромен изкоп и има струпана строителна техника. Интересното е, че на сайта на Кремъл е било публикувано съобщение, че Путин е бил в резиденцията през март тази година, но по това време сградата вече е била изравнена със земята, отбелязват разследващите журналисти. Това означава, че Путин е бил в много по-малката, спомагателна сграда в покрайнините на имението, която изпълнява само административни функции и в нея има единствено помещения за съвещания. Защо е трябвало да бъде съборена разкошната основна сграда, която е била ремонтирана преди десет години? Защото диктаторът вече е загубил желание да посещава това място и въобще черноморското крайбрежие заради украинските атаки с дронове, поясняват от проекта. 

Още: За рожденика Путин: Китай изобрази лика му с хиляди дронове в небето, в Африка му благодариха, че укрепва Русия (ВИДЕА)

На Путин са му отмиляли Сочи и съседните градове - не е бил там нито веднъж през последните седем месеца, което се случва за първи път в последните 10 години. Диктаторът се опасява за сигурността си - украинските дронове атакуваха района неколкократно, дори бе поразена хеликоптерната площадка на летището в Сочи.

Тази година освен всичко друго Путин е нарушил и дългогодишната си традиция да празнува рождения си ден в компанията на сочената за негова любовница и майка на някои от децата му Алина Кабаева на Черноморието.

Пак от гледна точка безопасността на Путин пилотите на президентските самолети също са започнали да вземат повече мерки и много по-често изключват транспондерите, за да не бъде проследен маршрутът на диктатора.

Още: Дядото в бункера навърши 72: Украинците с пожелание за рождения ден на Путин (ВИДЕО и СНИМКИ)

Променил се е и кръгът на близките приятели, с които Путин преди имаше навика да прекарва рождения си ден - ако преди войната с Украйна, това най-често беше бившият военен министър Сергей Шойгу, то към днешна дата Шойгу вече не се ползва с тази привилегия и се е превърнал не само в бивш министър, но и в бивш приятел.

Още: Русия атакува Киев с ракети "Кинжал" на рождения ден на Путин

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес