Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Легионът "Свобода на Русия" се обърна с призив към руските военни в Курск

16 август 2024, 13:04 часа • 40726 прочитания

Изберете живота вместо да гинете заради новия медал на командира ви или за следващото имение на Герасимов (Валерий Герасимов, началник на Генералния щаб на Русия). С този призив доброволците от легиона "Свобода за Русия", които се бият на страната на Украйна, се обърнаха към руските военнослужещи.

Вместо да слушате вашите "политически ръководители", седнали удобно в топлия тил, които настоятелно ви съветват вместо да се предавате да се взривявате сами с гранати, по-добре изберете да живеете, казват те във видео обръщението си.

"Стотици руски войници пренебрегнаха престъпната заповед и избраха да живеят пред това да умрат заради новия медал за полка или новото имение на Герасимов. Това решение е смислената алтернатива пред безсмислената смърт."

Още: Защо Русия реагира бавно и разпръснато на операция "Курск"? Оценка на американски генерал

"Призоваваме всички военнослужещи от руските въоръжени сили да се предадат доброволно на украинските сили, както вече направиха вашите другари. А за тези, които имат желание да продължат да се борят за нормално бъдеще на Русия, остава железният вариант да се присъединят към легиона."

Още: Втора руска военна колона в Курск е била разбита от украински обстрел: Руски военни блогъри

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес