Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кремъл: Руските цели в Украйна могат да бъдат постигнати само с военна сила

14 март 2023, 12:19 часа • 2741 прочитания

Руските цели в Украйна може да бъдат постигнати само с военна сила заради позицията на Киев. Това каза на 14 март говорителят на Кремъл Дмитрий Песков в разговор с журналисти.

"Трябва да постигнем нашите цели и в момента това е възможно само по военен път, заради настоящата позиция на режима в Киев", каза Песков.

Припомняме, че на 9 март руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Руската федерация не вижда в Украйна желание да се започне сериозен диалог за разрешаване на конфликта. Според него „западните господари“ на украинския президент Володимир Зеленски не желаят мирно уреждане на конфликта и редовно декларират необходимостта да победят Русия на бойното поле, за да могат да разговарят с нея от позиция на силата.

ОЩЕ: Зеленски поиска преговорите с Путин да са публични 

Украинското правителство и конкретно президентът Зеленски обаче многократно са заявявали, че преговори могат да се водят единствено след като Русия изтегли всичките си войски от територията на Украйна. "Мога да ви кажа със сигурност, че ако напуснат нашата територия, войната ще спре. Това е всичко", заяви през януари в едно от интервютата си Зеленски. ОЩЕ: Зеленски за преговорите с Путин: Твърде късно, не съм заинтересован

 

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес