Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кремъл отрече Путин да е водил тайни разговори с Мъск

25 октомври 2024, 15:42 часа • 501 прочитания

Кремъл отрече Владимир Путин и милиардерът и основател на SpaceX Илон Мъск да поддържат редовни тайни контакти. Подобна информация се появи в материал на The Wall Street Journal, в който се твърди, че от 2022 г. насам двамата са в постоянна връзка.

"Всичко това е невярна, абсолютно невярна информация, публикувана във вестника", заяви прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков пред журналисти. "Путин е имал само един контакт с Мъск, и за това вече сме информирали", добави той.

В репортажа на WSJ се твърди, че Путин е обсъждал лични и политически въпроси с най-богатия човек в света, както и че е помолил Мъск да избегне активирането на неговата сателитна интернет услуга Starlink над Тайван като услуга за китайския лидер Си Дзинпин. Пътят към сферата на Кремъл: Мъск контактува постоянно с Путин

Относно телефонния разговор на Путин с Мъск, състоял се преди 2022 г., за който от Кремъл твърдят, че е бил единствен, Песков поясни следното:

"Те говориха за по-визионерски технологии, за технологии на бъдещето. Беше средно дълъг телефонен разговор. Това беше единственият контакт. След това не е имало никакви контакти между Путин и Мъск. Всички твърдения за това са неверни."

Още: Путин: Русия ще се справи с проблемите си сама

"Докладът на САЩ е най-вероятно поредната фалшива история по време на предизборната кампания в САЩ, която е разгорещена до краен предел. Надпреварата е близо до финалната линия - опонентите ще посегнат към всякакви средства. Преди седмица казваха, че Путин по цял ден разговаря с Тръмп, а сега се твърди, че той говори с Мъск", добави Песков.

Срещата на БРИКС в Казан: Грандиозни мечти на Путин, мижава реалност

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес