Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Край парламента на Сърбия: Откриха 200-килограмова бомба от Първата световна война

18 септември 2024, 20:31 часа • 705 прочитания

Бомба от Първата световна война беше открита днес в центъра на Белград близо до сръбския парламент, предадоха сръбските медии, цитирани от БТА.

По първоначална информация, според сръбския министър на вътрешните работи Ивица Дачич, който посети мястото, става дума за артилерийски снаряд от Първата световна война с тегло около 200 килограма и калибър 300 милиметра.

Още: Провокация: В Белград се появиха плакати с лика на Милошевич и надпис "Косово е Сърбия"

Взривното устройство е намерено случайно по време на строеж на гараж на централна улица в непосредствена близост до парламента, твърдят публикации в социалните мрежи, цитирани от сръбското издание „Данас“. Бомбата е била открита на около седем-осем метра под повърхността на земята, пише БТА.

Членове на полицията и отдела за извънредни ситуации обезопасяват района и ще преценят как най-безопасно да я премахнат, каза Дачич. Той допълни, че към момента няма опасност за хора и обекти в района.

Още: Премахнаха НАТОвска бомба в Ниш

„Досега има няколко такива случая от началото на годината и не е имало проблеми“, припомни министърът и добави, че за съжаление Белград е жертва на бомбардировки в почти всеки конфликт, поради което в града има множество останали неексплоадирали взривни устройства.

Част от улицата, на която е намерена бомбата, е затворена за движение.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес