Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Китайски автомобил се самозапали и едва не уби водач в Русия (ВИДЕО)

14 май 2024, 12:05 часа • 1147 прочитания

Водач на кросоувър на китайския производител на автомобили GAC за малко да изгори вътре жив, съобщава NEXTA.

Още: Американски военен се самозапали в подкрепа на Палестина (ВИДЕО, 18+)

Инцидентът е станал на магистралата между Москва и наводнения Оренбург. Вратата на китайския автомобил се запалила, заклещил се колана и отказали спирачките. Мъжът като по чудо се измъкнал от смъртоносния капан. Той е настанен в болница с множество изгаряния.

След като най-големите световни чуждестранни производители на автомобили напуснаха Русия, китайските производители започнаха да навлизат на руския пазар. През 2023 г. Русия стана най-големият вносител на китайски автомобили в света. От януари до май в страната са внесени 287 000 автомобила, което е двойно повече от 2022 г., сочат данни на китайските митници. Но както показа проучване на „Открытие Авто“, руснаците не оценяват много високо качеството на китайските автомобили - 61% от тях смятат, че автомобилите от Китай са само частично адаптирани към руските климатични условия, други 19% са убедени, че те не могат да издържат на руската зима.

Guangzhou Automobile Group Co. (GAC) е китайски държавен производител на автомобили. Основан през 1954 г., в момента той е петият по големина производител на автомобили в Китай.

Още: Путин заминава за Пекин на 16 май за втори път за последните месеци

Виктория Кунева
Виктория Кунева Отговорен редактор
Новините днес