Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Киевският демон набира смелост": Минорно настроение по руската телевизия (ВИДЕО)

29 август 2024, 07:19 часа • 3984 прочитания

САЩ заговориха за евентуални доставки за Украйна на крилати ракети JASSM за изтребители F-16. Тези ракети имат обхват от над 1000 километра т.е. може да ударят Москва. С тези думи Олга Скабеева, едно от популярните лица на руската пропаганда, наричана "журналистика" от режима на издирвания от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин, нагнети напрежението.

Още: Негативните нагласи към Путин растат - и то не само в граничните райони

Демотивация, липса на вяра в Кремъл

Междувременно, други известни руски пропагандисти като Сергей Михеев и Владимир Соловьов изпаднаха в бяс, защото Украйна отпразнува своята независимост на 24 август напълно спокойно. Правят си паради най-спокойно, а ние се бием в Курск - народът не приема решенията (на Кремъл) къде и кога да удряме, възмути се Михеев. И добави – това повдига въпроса за загуба на доверието. Как да се мобилизира народът, като вижда такова нещо? Това води до демотивация – директно влияние, вижда се и отвън.

С тези средства, с които водим войната, няма да постигнем целите си – това е личното ми мнение, каза още Михеев и поиска промяна в тактиката и стратегията.

"Очевидно е, че Киевския демон набира смелост", констатира Соловьов, според когото Украйна вижда, че "няма отговор" и "червени линии" от руска страна.

Още: Половината българи са против Путин, сред останалите - мечти за комунизъм и авторитаризъм: Проучване (СНИМКИ)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес