Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какви са целите на Украйна в Курска област?: Говори проф. Михаил Станчев

12 август 2024, 08:58 часа • 1717 прочитания

Целта е да се превземе Курската атомна централа, защото тя е на 60 км от границата. Ако това се реализира, ще е един вид баланс с превземането на Запорожката АЕЦ. Ние можем в такъв случай да завземем Курската област и да поставим условия на Русия. Това е много мощен удар, какъвто не се е случвал от 1941 г. Това каза в ефира на Нова телевизия проф. Михаил Станчев, след като Украйна проби руската граница при Курск.

ОЩЕ: Русия лъже с ВИДЕА, че спира украинската армия в Курск: Руска медия

"Пробивът на украинските военни в района на Курск е нещо добро. Украйна повече от две години се отбранява, чака, Западът обещава, НАТО обещава, САЩ също обещават. На Украйна й омръзна да чака. Чрез този пробив на руската граница Украйна показва, че може не само да контраатакува, но и да влезе на руската територия", заяви той.

ОЩЕ: Зашеметяващото нахлуване в Русия е най-рискованото решение на Зеленски: The Times

Професорът не смята, че в тази ситуация Путин ще употреби тактическо ядрено оръжие. "Ако той го направи, Украйна ще отвърне и това ще е по правилата на международното право. Според закона ние не може да атакуваме Кремъл от нашата територия с ракети. Но тази забрана не важи, ако атаката се осъществи от територията на Русия. От Курската област ние можем да стреляме по Москва", обясни той.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес