Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Искал прошка от баща си: Показаха ВИДЕО с ареста на обвинения в убийството на украинската депутатка

26 юли 2024, 13:46 часа • 1273 прочитания

Задържаният за убийството на украинската общественичка Ирина Фарион 18-годишен Вячеслав Зинченко е оставил прощална бележка, в която е поискал прошка от баща си. Пълният текст на бележката разследващите престъплението засега не разкриват.

Проверени са 9 000 записа от 170 камери

Новите подробности около случая разкри вътрешният министър на Украйна Игор Клименко. Оказва се, че на местопрестъплението е намерен спортен патрон, а не боен. В момента се разследва откъде е бил закупен.

Ясни са вече и всички действия на заподозрения през последните 10 дни преди убийството - проверени са къщи, 9 000 видеозаписа от 170 камери за наблюдение, идентифицирани са и са били разследвани и 80 души, които по външен вид са приличали на убиеца.

Застреляна в слепоочието

В Лвов, където бе убита Фарион, убиецът е наел последователно поне 3 жилища. При пристигането си в града той е получил пратка с дрехи, която самият той предварително си е изпратил от град Днипро - именно с тези дрехи той е извършил убийството. 

Във фаталната вечер на 19 юли Ирина Фарион е чакала такси до дома си. Убиецът се е приближил до нея на около 1,5 - 2 метра. Стрелял е в почти от упор, куршумът е попаднал в слепоочието й.

Още: Застреляха бивша депутатка и защитничка на украинския език в Лвов

Арестът

Разпространен бе и видеозаписът от ареста на заподозрения Зинченко - на него се вижда как от специалните сили влизат в апартамента в Днипро, където той се е намирал и го повалят по очи на пода.

Дъщерята на Фарион: "Полазиха ме тръпки"

Междувременно дъщерята на Фарион - София Особа разказа, че е изпитала ярост, а не страх в момента, когато е разбрала за задържането на убиеца.

Още: След тежка полицейска операция: Арестуван е заподозреният в убийството на украинската депутатка (СНИМКА)

"Вървях по пазарния площад, когато прочетох, че е задържан. Почувствах тръпки по гърба си. Изпитах ярост, искам да го погледна в очите и да го попитам защо го е направил, кой му е наредил да го направи. Искам да видя убиеца на майка ми, убиеца на нейните внуци - Ева и Дмитрий. Те ще пораснат и съм сигурна, че ще ме питат: "Мамо, виждала ли си го? Говорила ли си с него?", каза жената.

Убиецът се плези в съда

Междувременно се появиха кадри и от първото появяване на задържания в съда и срещата му там със София Особа.

"Ти ще гориш в Ада. Ще пукнеш в затвора!", казва му жената, която не е на себе си от мъка.

Прави впечатление поведението на задържания, който се държи отегчено, прави гримаси и й се плези. Дано да умреш!: Дъщерята на убитата украинска депутатка към убиеца й в съда. Той й се плези (ВИДЕА)

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес