Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Имението на Пригожин: Разкош, кръв и пачки с пари (СНИМКИ и ВИДЕО)

06 юли 2023, 07:15 часа
Реклама

Какво е да живееш като руски олигарх? А какво е да живееш като конкретен олигарх – Евгений Пригожин, Готвача на Путин и създател на ЧВК Вагнер, който на практика дръзна да оспори абсолютната власт на издирвания от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин? Снимки и видеа от обиска на имението на Пригожин и от офиса на (бившата му) медийна компания Patriot дават повече представа.

Луксозният начин на живот на Пригожин е видим дори от малкото снимки, излезли след като руските служби влязоха в имението му.

Появи се дори цензурирана снимка в рамка, на която се виждат отсечени глави. Дали става въпрос за някакъв тип абстрактност или за нещо напълно истинско и реално – това дотук остава неясно. Предвид репутацията на Пригожин и ЧВК Вагнер обаче второто не бива да бъде изключвано.

Освен това са открити огромен чук с надпис "В случай на важни преговори" (инструментът е считан за символ на ЧВК Вагнер), множество перуки, златни кюлчета, автомати, гранати, патрони. Вече излезе информация в изданието "Фонтанка", че 5 кюлчета са върнати на Пригожин, както и дадено му оръжие-награда лично от руския военен министър Сергей Шойгу в миналото. Пригожин е бил подготвен и за бърза смяна на личността, ако се наложи - има отделна стая с дрехи, перуки, козметика за дегизиране, както и подправени документи.

Колкото до офиса на медийната група Patriot, видеокадри, разпространени от руските служби, показват кашони и кашони с пари – на пръв поглед пачките са в рубли. Отделно има кадри на личния хеликоптер на олигарха:

ОЩЕ: Върнаха на Пригожин иззетите при обиските 10 милиарда рубли (СНИМКА)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес