Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ГУР хакна руски ТВ канали и излъчи истината за войната (ВИДЕО)

22 август 2024, 14:26 часа • 2103 прочитания

Киберспециалисти от Главното разузнавателно управление (ГУР) на Украйна извършиха атака срещу сървърите на руски телевизионни канали, в резултат на което в ефира на редица ТВ компании бяха показани обективни видеоклипове за войната в Украйна.

9 руски ТВ канала са били спрени

Източник от украинското разузнаване отбелязва пред УНИАН, че видео от ГУР е било показано три пъти в праймтайма на телевизионните канали "Первоуралск ТВ", "Евразия 360", "Евразия. Първи канал" - някои от тях са част от медийния холдинг на руския олигарх Андрей Комаров.

Още: Украйна е поразила складове с авиобомби и гориво на руското летище "Мариновка": Източници от СБУ (ВИДЕО)

„Руските специалисти по киберсигурност се опитаха да коригират ситуацията, но в резултат на техните действия беше спряно излъчването на девет руски телевизионни канала: „Евразия 360“, „Първи евразийски канал“, „Первоуралска телевизия“, „Луганск 24“, „Първа република“, „СпБ“, „Оплот“, „ТВ-3“ и „Първа руска“. В същото време тези контрамерки не можаха да попречат на киберспециалистите от Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната да поддържат достъп до сървърите на телевизионните компании“, заявява източникът.

Той добавя, че по тази причина редица телевизионни канали са били принудени да спрат излъчването си за дълго време след атаката, за което свидетелстват публичните призиви към телевизионните зрители.

От сутринта на 22 август само "Евразия 360" и "ТВ-3" са възобновили частично работата си, докато излъчването на други канали остава блокирано.

Още: Зеленски свика съвещание на границата с Курск, където украинците са в настъпление (ВИДЕО)

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес