Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Горят и гърмят: Два руски склада с хиляди снаряди получиха поздрави от Киев (ВИДЕО)

25 юни 2024, 11:13 часа

През нощта на 25 юни Украйна отново атакува с дронове Руската федерация. "Системите за противовъздушна отбрана унищожиха 30 безпилотни самолета на украинските въоръжени сили над руска територия. Над Белгородска област са свалени 29, а над Воронежка област - 1 дрон", съобщи Министерството на отбраната в Москва.

Реклама

Дали дронът над Воронеж е бил свален, при положение че е поразено оръжейно депо и има пожар, всеки може сам да прецени.

Още: Абсурдно: Кремъл свърза атаките в Севастопол и Дагестан. Украйна подпали Белгород и Курск (ВИДЕО)

Мощен удар по Воронежка област

Става въпрос за удар по село Олховатка, който е довел до експлозии, продължили с часове, съобщи военното разузнаване на Украйна. Два дрона са ударили военно поделение, като са запалили два склада за боеприпаси, съдържащи над 3000 снаряда.

Районът беше отцепен, а жителите бяха посъветвани да останат на закрито.

"През нощта на площадките със снаряди, чиято обща площ е 3500 квадратни метра, избухна пожар с взривове, който продължава и до днес. Като се има предвид размерът на склада, изглежда, че той ще се взривява дълго време", отбелязват от разузнаването на Украйна.

Местният губернатор потвърди нападението, като заяви, че нямало пострадали цивилни и че се прилагат мерки за безопасност.

По-късно се разбра, че входът към града е блокиран. Губернаторът е обявил извънредно положение в района заради "взривоопасни предмети".

Още: За първи път: HIMARS порази Курска област. Уникална операция на украинските морски дронове

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес