Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гласувайте за Консервативната партия: Борис Джонсън зове с писма британците

18 юни 2024, 06:46 часа
Реклама

Във Великобритания десетки хиляди писма, подписани от бившия премиер Борис Джонсън, ще бъдат изпратени през седмицата до избирателите с призив да гласуват за Консервативната партия. 

Какво пише в писмата?

В тях се призовава да се гласува за Консервативната партия, за да се предотвратят идването на власт на лейбъристите и да се избегне заплахата, която представлява партията на Найджъл Фарадж „Реформирай Обедиенното кралство“, съобщи вестник „Дейли телеграф“.

ОЩЕ: Крайнодясната партия на Найджъл Фарадж е втора политическа сила на Острова

Все повече влиятелни тори призовават бившия премиер да започне да играе по-активна роля в предизборната кампания, особено след като Найджъл Фарадж стана лидер на „Реформирай Обедиенното кралство“ и проучванията на общественото мнение прогнозират, че „реформаторите“ могат да отнемат много гласове за консерваторите.

Гласоподавателите се предупреждават, че гласуването за „Реформирай Обединеното кралство“ ще постави на власт лейбъристите за цяло едно поколение.

Тази пощенска кампания с призив да се гласува за торите на практика е първата пряка намеса на Борис Джонсън в опит консерваторите да бъдат преизбрани, колкото и това да изглежда невъзможно на този етап, съобщи БНР.

ОЩЕ: Мотор на Brexit, избягал след това, пак ще става депутат

Писмата ще бъдат изпратени основно до колебаещи се привърженици на торите, които подкрепиха партията, когато Джонсън беше лидер, но сега се изкушават да гласуват за „реформаторите“. Все още не е ясно доколко Борис Джонсън е склонен да подкрепи Риши Сунак, когото много от съюзниците на бившия премиер все още обвиняват за отстраняването му от "Даунинг стрийт".

 

 

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес