Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ФСБ призова бойците на "Вагнер" да арестуват Пригожин: Действията му са призив за граждански конфликт

24 юни 2023, 01:46 часа • 5848 прочитания

Руската федерална служба за сигурност (ФСБ) призова бойците на групата Вагнер да не изпълняват заповедите на своя лидер Евгений Пригожин. Освен това официалната власт в Москва призова бойците да предприемат мерки за задържането му.

„Призоваваме бойците на ЧВК да не допускат непоправими грешки, да спрат всякакви силови действия срещу руския народ, да не изпълняват престъпните и коварни заповеди на Пригожин и да вземат мерки за задържането му“, се казва в изявлението на центъра за връзки с обществеността на ФСБ. „Изявленията и действията на Пригожин всъщност са призиви за започване на въоръжен граждански конфликт на територията на Руската федерация и са нож в гърба на руските военнослужещи, които се бият с профашистките украински сили“, се казва в съобщението на ФСБ. 

Агенцията повтори, че разпространените изявления за ударите на руското министерство на отбраната по ЧВК "Вагнер" "не отговарят на действителността и са провокация". „Поради сериозността на ситуацията и заплахата от ескалация на конфронтацията в Руската федерация, ФСБ образува наказателно дело по обвинения в призоваване към въоръжен бунт от Евгений Пригожин“, се казва в изявлението. 

Песков: Вземат се мерки срещу Пригожин, Путин е информиран

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес