Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Франция започна да затваря плажове - не се спазва дистанция

20 май 2020, 14:18 часа • 2647 прочитания

Три курортни града в северозападната част на Франция затвориха плажовете си само дни след като те бяха отворени след двумесечната карантина, като причината е, че твърде много посетители са нарушавали правилата за социална дистанция на фона на пандемията, предава AFP.

Властите твърдят, че са били помолени от местните жители да затворят плажовете преди почивните дни, когато се очаква да се съберат много посетители.

Стотици френски плажове бяха отворени за посетители, включително за плувци и рибари, след като в страната започна смекчаване на мерките за борба с вируса. Въпреки това повечето плажове наложиха ограничения, като забрана за пикници или прекарване на продължително време на плажа, като част от мерките за социална дистанция, чрез които властите искат да предотвратят втора вълна на вируса.

Правителството смята, че карантината е спасила хиляди животи, но въпреки това икономиката се оказа най-потърпевша от мерките за борба с вируса. Особено засегнат беше туристическият сектор, който отговаря за 8% от френската икономика.

Общо 28 хил. души починаха от усложнения, свързани с COVID-19 във Франция.

 

Всичко за коронавируса следете ТУК.

Райко Павлов
Райко Павлов Отговорен редактор
Новините днес