Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Две военни части и ракетен полигон: Това ли удари Украйна в Астраханска област на Русия? (ВИДЕО)

10 юли 2024, 11:14 часа • 268 прочитания

Вчера, 9 юли, в Астраханска област на Русия са били атакувани две военни части и ракетен полигон, съобщи опозиционният руски Телеграм канал ASTRA, позовавайки се на свои източници.

Още: Първи отговор на Украйна за детската болница в Киев: Дронове удариха в Ростовска област (ВИДЕО)

Руското министерство на отбраната съобщи за унищожаването на пет дрона над региона през вчерашния ден. Губернаторът Игор Бабушкин обяви само продължаваща тревога за въздушно нападение, без да уточнява мястото на атаката. "Последствията от катастрофата на безпилотния летателен апарат под формата на локални пожари се отстраняват своевременно", написа той. Летищата в региона въведоха временни ограничения.

Какво се е случило?

От ASTRA обаче са научили, че безпилотните самолети са атакували едновременно две военни части в региона. Девет дрона са ударили територията на военно поделение 15644 край Знаменск, където се намира военният полигон "Капустин Яр". През април тази година там беше изстреляна тестово междуконтинентална балистична ракета.

Още: Свалени дронове, но не точно: Пламна руска петролна база във Волгоградска област (ВИДЕО)

Още два безпилотни самолета са нанесли удари по територията на военна част 15650 в Ахтубинск. Няма информация за нанесени щети на военно оборудване или за пострадали.

Според украинските медии, цитиращи свои източници от службите, вчера е бил нанесен нов удар по военното летище в Ахтубинск. Все още няма кадри, които да доказват това. Появиха се единствено видеа на летящи дронове над Знаменск и Ахтубинск.

Няколко часа по-късно отломки от ракета за противовъздушна отбрана са паднали на територията на Ахтубинското районно управление на Министерството на вътрешните работи, твърди ASTRA. Според източниците на канала се е наложило да бъдат евакуирани 30 полицейски служители и двама задържани. Няма пострадали.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес