Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Докато я съсипват с ATACMS, Русия се фука с нова ракетна установка (ВИДЕО)

18 октомври 2023, 09:10 часа • 32983 прочитания

Руското военно министерство официално публикува видеокадри от използване на новата термобарична артилерийска установка ТОС-2 "Тосочка" - усъвършенствана версия на ТОС-1 "Солнцепек". Твърдението е, че тя унищожила вражески укрепен район, в който е имало пехота.

Не е ясно къде е използвана системата, но според американския мозъчен тръст Институт за изучаване на войната (ISW) може би става въпрос за участък на фронта при Авдеевка, защото там има потвърдено разположени части от руските войски за радиационна, химическа и биологична защита, а точно такива военни оперират системата. От ISW добавят, че използването на това ново оръжие подсказва важността на въпросния фронт за Русия: Руска паника: Украински десант през Днепър. Русия ще има да страда преди да свикне с ATACMS (ВИДЕО)

ATACMS вече дадоха резултат

Публикуваните кадри от руското оръжие обаче изобщо не може да се сравняват с това, което сториха американските ракети ATACMS при първия потвърден обстрел на руски цели в Украйна: Ракетите ATACMS: Първи обстрел по руски цели с ВИДЕО от генерал Залужни

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес