Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дим и огън: "Сбогом" на 8 руски ПВО системи и комуникационен център в Крим (ВИДЕО)

29 юни 2024, 15:03 часа

Специалните сили на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) унищожиха 8 руски системи за противовъздушна отбрана с помощта на ударни дронове "RAM". 

Реклама

СБУ пуснаха специално видео и добавиха: "Можете да оцените уменията на нашите войници".

Още: Ракетна атака: Експлозии разтърсиха Севастопол (СНИМКА)

Какво е ударено?

▪️ четири зенитни ракетни системи TOR-M2

▪️ три зенитни ракетни системи "Панцир-С1"

▪️ един зенитно-ракетен комплекс "Бук"

В съобщението не се уточнява къде и кога са били поразени ПВО системите, но кадрите показват точността на безпилотните машини.

Още: Пожар изпепелява района на руски полигон, откъдето се изстрелват дронове "Шахед" (СНИМКИ)

Поразен комуникационен център в Крим

Междувременно се появиха видеокадри от удара по Центъра за далечни космически комуникации на окупирания полуостров Крим от 24 юни: Кошмарът ATACMS за Крим: Уникален комуникационен център е изпепелен (ВИДЕО).

Според украинското Министерство на отбраната са били използвани ракети ATACMS.

"Тази седмица украинските отбранителни сили унищожиха руски център за космическо наблюдение и комуникации в окупирания Крим", съобщи Министерството на отбраната на Украйна на 28 юни. "(Центърът) е важен военен компонент в руската сателитна комуникационна и навигационна система".

През нощта на 23 юни беше съобщено за серия от експлозии в няколко населени места в Крим, включително град Евпатория и село Витино. Нито украински, нито руски официални лица коментираха нападението.

Сателитни снимки, публикувани от разследващия проект "Схеми" на Радио "Свободна Европа/Радио Свобода" на следващия ден, показаха следи от пожари на територията на военен обект във Витино. Съобщава се, че там се намира 40-и отделен командно-измервателен комплекс, част от Въздушно-космическите сили на Русия.

Още: Руска система за радиоелектронно заглушаване вече е в историята след удар в Крим: Сателитни снимки

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес