Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Безплатна земя в Крим, ако се биеш за Путин в Украйна: Обещание за всички руснаци

28 август 2024, 11:50 часа • 1329 прочитания

Безплатна земя, ако си руски гражданин и се запишеш в руската армия, за да воюваш в Украйна – това обещават инсталираните от режима на руския диктатор Владимир Путин власти в Крим, предаде ТАСС. Става въпрос за парцели на незаконно анексирания от руснаците през 2014 година украински полуостров – и обещанието е, че ще я получи всеки руски гражданин, подписал договор да влиза в руската армия и да се бие в Украйна, независимо дали адресната му регистрация е в Крим или не.

Досега проруските власти в Крим обещаваха земя за тези руснаци, които живеят на полуострова и се запишат да се бият във войната в Украйна за руската армия.

Още: Не само Крим: Руски прогнози за плана за нова украинска контраофанзива (ОБЗОР - ВИДЕО)

Повече желаещи да влязат в руската армия: Официални твърдения

Междувременно, според руското издание "Верстка" в Москва имало повишен интерес от желаещи да влязат в руската армия. На ден вече идвали по 213 желаещи спрямо 97 преди Украйна да нахлуе в Курска област.

Според Южния военен окръг на Руската федерация, в Ростовска област имало ръст от 20% на желаещите да влязат в руската армия. Майор Игор Минюков, зам.-ръководител на наборен център в Ростов, отчита, че дневно вече идвали по 50-тина желаещи при 30-35 досега.

Още: "Трябва да си луд, за да летуваш на Крим"

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес