Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Байдън: Киев няма разрешение да нанася удари с американско оръжие по Кремъл (ВИДЕО)

06 юни 2024, 16:48 часа
Реклама

Президентът Джо Байдън беше категоричен, че американските оръжия, предоставени на Украйна, няма да бъдат използвани за удари срещу руската столица Москва и конкретно срещу Кремъл. Това президентът заяви в ексклузивно интервю с водещия на ABC News Дейвид Мюър при посещението си в Нормандия за честванията на 80-та годишнина от "Денят Д".

Реклама

Журналистът запита Байдън дали американските оръжия вече са били използвани на територията на Русия, откакто той подписа свалянето на ограниченията за употребата им (сегашното условие е тези оръжия да бъдат използвани само в граничната с Украйна руска Белгородска област, откъдето се обстрелва районът на Харков). Президентът не отговори директно, но даде да се разбере, че оръжията няма да бъдат използвани срещу Москва и Кремъл, където е седалището на руското правителство. 

Още: Не можем да спрем руското настъпление, ще се наложи да отстъпваме: Украински експерт 

"Има разрешение те да бъдат използвани в близост до границата, когато от другата страна на границата атакуват конкретни цели в Украйна", каза Байдън. "Ние не разрешаваме удари на 200 мили (около 322 км) навътре в Русия и не разрешаваме удари по Москва и по Кремъл."

Още: Киев атакува Financial Times заради статия за съсипаната украинска енергетика

Още: САЩ никога не са забранявали на Украйна да сваля руски самолети на руска територия: Белият дом

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес