Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Атака с ракети и дронове срещу Харковска област - има жертва и щети (СНИМКИ)

24 юли 2024, 10:23 часа • 860 прочитания

През нощта на 24 юли Русия насочи ракети С-300 към Харков и околностите на втория по големина град в Украйна, при което загина един човек. Това съобщи кметът Игор Терехов около 6 ч. сутринта местно време.

Първоначалният удар срещу града е бил в индустриалната зона. Втори удар е засегнал жилищен район, като е предизвикал пожар в една от къщите.

Още: Русия порази детска градина в Харковска област (СНИМКИ)

Имало е и атака с дронове

Губернаторът Олех Синехубов съобщи около 7 ч. сутринта, че двама мъже са били ранени при атака с дрон срещу община Малоданиловска, разположена на около 15 км северно от Харков. Подпалени са конюшни.

На местата на нападенията са изпратени екипи на службите за бързо реагиране.

Междувременно руска атака в южната част на Украйна стигна и до Румъния: Русия атакува дунавско пристанище: Взрив и паднал дрон в Румъния? (ВИДЕО)

Ситуацията на фронта в Харковска област

На 21 юли говорителят на Хортицката група войски заяви, че Русия е разположила допълнителни щурмови части край село Глубоко в Харковска област, за да се подготви за настъпателни операции. Селото се намира в северната част на Харковска област, на около 7 километра южно от границата с Русия и на 39 километра северно от Харков.

Русия започна офанзивата си в Харковска област на 10 май, но настъплението на силите ѝ беше блокирано от украинците. По думите на президента Володимир Зеленски - по време на неуспешната кампания на Москва в североизточната украинска област са били убити около 20 000 руски войници.

Още: Оценка: Колосални руски загуби - офанзивата при Харков се оказа пагубна за Путин (ОБЗОР - ВИДЕО)

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес